Planken zagen

boomstamplanken

Aan het werk

D. Woudstra Groen beschikt over de zo genaamde ‘Alaskan Sawmill’ en de ‘Woodmizer Lintazaag’. Deze machines zorgen ervoor dat het zagen van boomstammen een stuk efficiënter verloopt!

Alaskan Sawmill

De Alaskan Sawmill is een hulpstuk om met de kettingzaag planken uit boomstammen te zagen. Zo kunnen we zelf planken maken van stamhout voor bijvoorbeeld een mooie tafel, bank, kapstok of een ander project. Hierdoor kunnen wij de boom een tweede leven geven, waardoor u er nog jaren lang van kunt genieten!

Woodmizer Lintzaag

Ook beschikken wij over de Woodmizer Lintzaag. Hiermeer mee kunnen wij op een efficiënte manier planken zagen tot wel een breedte van circa 65 centimeter. Daarnaast gebruiken wij de Woodmizer  Lintzaag voor het verzagen van boomstammen voor bijvoorbeeld een mooie tafel, kapstok of schutting. Over het algemeen hebben wij een ruime hoeveelheid boomstammen op vooraad liggen, waardoor wij instaat zijn deze producten voor u te maken.

 

De zagerij komt naar de stam

Omdat de Alskan Sawmill een vrij licht hulpstuk is, kan deze op iedere locatie ingezet worden. Daardoor kan de stam (in de vorm van planken) met de hand weg gedragen worden. Hierdoor wordt het dure transport naar de zagerij bespaard en hoeft er niet met zwaar materiaal in uw tuin gereden te worden om de stam in zijn geheel naar een zagerij te brengen.

U kunt zowel boomstammen en planken inkopen bij ons, als uw eigen stam ter plaatse laten verwerken tot planken.

 

boomstamplanken 3

Resultaten

boomstam planken 5boomstam planken 4