Boomtechnisch advies & veiligheidscontrole

Boomtechnisch advies

Groeit uw boom slecht, komen er dode takken in voor, verschijnen er zwammen op of komt hij slecht in het blad? Of wilt u meer weten over de veiligheid van uw boom of de oorzaak van de slechte conditie? Dan kunnen wij u hierin adviseren.

Tevens zijn wij erkend boomveiligheid controleur. De wet vereist dat boomveiligheid controles door aantoonbaar bekwame personen worden uitgevoerd. Door middel van dit certificaat wordt de bekwaamheid van ons als controleur gewaarborgd.

Boomveiligheids controle

Indien u een boom heeft staan heeft u zorg plicht. Dit houdt in dat u als eigenaar bij het ontstaan van schade hiervoor aansprakelijk bent als dit van te voren door een professional een in te schatten risico was. Heeft de boom een (zichtbaar) slechte aanhechting, is hij rot of staat hij gevaarlijk? Dan betekent het dat u aansprakelijk gehouden kan worden voor de schade.

Boomtechnisch advies

Wij zijn in bezit van het VTA (Visual Tree Assesment) cetificaat. Dit is een door de verzekeraars erkend certificaat voor het uitvoeren van boomveiligheids controle’s.

Wij controleren onder anderen of de boom een goede conditie heeft en of dat hij slechte plekken heeft of slechte aanhechtingen.

Indien nodig geven wij ook advies over het beheer van de bomen en eventueel te nemen maatregelen om de boom weer veilig te maken. Bijvoorbeeld door middel van snoei of kroonverankeringen.