Snoei

snoeien

Snoeien

Bomen moeten soms gesnoeid worden. Dit moet gebeuren zodra ze te groot worden voor de omgeving, er te zware takken in voorkomen die uit kunnen breken of als er teveel dood hout in de boom zit. Daarnaast is het ook van belang om de boom te laten snoeien zodra de takken te laag beginnen te hangen, ze bij de buren overhangen, ze tegen het huis aan beginnen te groeien of wanneer u meer licht in de tuin wilt. Natuurlijk zijn er nog vele andere redenen waarom u uw boom zou moeten laten snoeien.

Ook jonge bomen moeten gesnoeid worden. Door de boom in de jeugdfase te laten snoeien, kunt u voorkomen dat op latere leeftijd veel te grote wonden gemaakt moeten worden. Dit komt doordat in de jeugdfase de takken nog niet erg dik zijn. Dus door op tijd te snoeien, kunt u de bomen goed begeleiden naar de volwassen leeftijd, waardoor er gezonde en veilige bomen ontstaan.

Snoei hoogstam fruit

Indien u fruitbomen heeft, dienen deze ieder jaar gesnoeid te worden. Dit moet gedaan worden om zo de bomen in vorm te houden en om ervoor te zorgen dat het fruit rustig kan groeien. Daarnaast is het snoeien ook van belang bij het voorkomen van te zwaar wordende takken die kunnen uitbreken. Wij hebben ruime ervaring in de snoei en het onderhouden van hoogstamfruit. Neem dus gerust contact met ons op voor het snoeien van uw fruitboom.