Velling en verwijdering van bomen

Het kappen van een boom kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. De manier waarop dit het beste uitgevoerd kan worden is afhankelijk van de locatie, de grote van de boom en de bereikbaarheid.

Bomen rooien

Door op de juiste plek de juiste werkmethode toe te passen, kunnen wij u een passende en scherpe offerte aanbieden voor de rooiwerkzaamheden. De verschillende werkmethodes die toegepast kunnen worden zijn afhankelijk van de wensen van de klant, de bereikbaarheid met machines en het wel of niet moeten afvoeren van het vrijgekomen materiaal.

Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen wij uw boom in alle situaties op een daarbij passende wijze verwijderen. Wij zijn in staat het werk op elke locatie uit te voeren en in overleg met u de beste en goedkoopste werkmethode te kiezen. Indien mogelijk vellen wij uw boom vanaf de grond, omdat dit de efficiƫntste (en daarmee goedkoopste) manier van werken is.

Op de meeste plekken is dit echter niet mogelijk door de bebouwing, onderbegroeiing of het straatwerk. Zodra dit het geval is wijken wij uit naar andere technieken, zoals het klimmen en gecontroleerd afvangen van takken en hout. Dit doen wij zodat er geen schade aan de ondergrond en bebouwing kan ontstaan.

velling en verwijdering (2)Soms biedt een hoogwerker uitkomst bij het gecontroleerd verwijderen van bomen, omdat dit veel sneller is dan klimmen. Soms is een verrijker of tellekraan noodzakelijk. Deze kunnen bomen in zijn geheel of in delen ophijsen en op een verder gelegen plek neerleggen. Hierna kan de boom op de grond klein gezaagd en opgeruimd worden.

Soms als bomen door hun groeiwijze niet de goede kant op kunnen vallen, kan een mobiele kraan de oplossing zijn. Deze zorgt ervoor dat de bomen tijdens het omzagen in de goede richting worden geduwt. Dit zorgt ervoor dat de bomen toch op een veilige manier kunnen vallen.

Ook tijdens het opruimen van de bomen is een mobiele kraan handig. Deze kan namelijk hele stammen in een keer aan de kant leggen. Als een boom toch niet vrij kan vallen is over het algemeen klimmen de goedkoopste en netste manier van werken.